Veteranul de război căpitan (în retragere) Gheorghe Popescu

Născut în octombrie 1919

MApN · 22.04.2021



Căpitanul (rtr.) Gheorghe Popescu  a participat în cel de-Al Doilea Război Mondial, atât pe Frontul de Est, la Cotul Donului și Odessa, cât și pe Frontul de Vest, în Cehoslovacia, fiind rănit de două ori.
 

„Am fost rănit destul de grav, eram mai aproape de moarte decât de viață. După câteva luni de refacere, m-am întors pe front. Moartea era la orice pas, însă nu m-am gândit nicio clipă să renunț să lupt.
Care am avut zile, am scăpat. Dumnezeu ne-a ținut sănătoși. La Cotul Donului, am fost luat prizonier, reușind să scap cu viață din lagărul din Siberia.
După război ne-am întors acasă fiecare cum a putut, mulțumiți că am scăpat cu viață și nevătămați”, ne povestea anul trecut, cu emoție în glas, bravul veteran.

Pentru faptele de vitejie de pe câmpul de luptă, distinsul veteran a fost decorat cu Medalia „Crucea comemorativă a celui de-Al Doilea Război Mondial, 1941-1945”.
 

De asemenea, în semn de recunoștință pentru curajul și vitejia de care a dat dovadă pe câmpul de luptă, domnul Popescu a primit, din partea autorităților publice locale, titlul de „Cetățean de Onoare” al comunei Bogați, jud. Argeș.