Veteranul de război Gheorghe Hațegan, la aniversarea de 99 de ani

MApN · 31.03.2022



Veteranul de război Gheorghe Hațegan, la aniversarea de 99 de ani
„Să aveți un comportament demn față de societate, de prieteni, de tot ceea ce se petrece. Să fiți alături de om întotdeauna, pentru că numai așa puteți face față greutăților care pot apărea pe parcursul carierei”, acestea au fost sfaturile colonelui (rtr) Gheorghe Hațegan pentru elevii militari care i-au trecut pragul pentru a-i transmite urări de sănătate și gândurile lor bune, cu ocazia împlinirii vârstei de 99 de ani.
Pe lângă amintirile de pe front, rămase încă vii în memoria domniei sale, venerabilul veteran le-a împărtășit tinerilor și fotografii vechi, care au imortalizat oameni și locuri în perioada celui de-al Doilea Război Mondial, adresându-le și un mesaj care să le fie de folos pe viitor: „să aveți un comportament demn față de societate, de prieteni, de tot ceea ce se petrece. Să fiți alături de om întotdeauna, pentru că numai așa puteți face față greutăților care pot apărea pe parcursul carierei”.
**
Gheorghe Hațegan s-a născut la data de 11 martie 1923 in Oarda de Jos, fiind încorporat în primăvara anului 1944 în Compania 18, Batalionul 2 Pontonieri. La începutul lunii septembrie a fost trimis alături de camarazi pe front, iar până în anul 1945 când s-a încheiat cel de-al Doilea Război Mondial au avut ca misiuni construirea de poduri de vase și pontoane peste ape curgătoare în România, Ungaria și Cehoslovacia.
Vizita de vineri s-a înscris în proiectul de omagiere a veteranilor „Credință și patrie - Mărturisiri ale veteranilor de război”, inițiat de Cercul Militar Alba Iulia și derulat în parteneriat cu Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia.
Text,foto: Ioana Popa