Veteranul de război Gheorghe Tamaș

MApN · 31.03.2022




„Să învățati pentru a deveni oameni cumsecade!”- sfaturile unui veteran de război în vârstă de 99 de ani pentru elevii militari

L-am reîntâlnit după doi ani pe veteranul de război Gheorghe Tamaș, din Daia Română, pentru a-i transmite urări de sănătate și tradiționalul „La mulți ani”, cu ocazia zilei sale de naștere. La împlinirea a 99 de ani, venerabilul veteran de război i-a primit cu emoție și bucurie pe elevul sergent Adi Tuță și eleva caporal Larisa Buda, de la Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul”, doi dintre elevii care au fost premiați la secțiunea eseuri a Concursului național „Eroul meu de ieri şi de azi”, organizat de Oficiul Naţional pentru Cultul Eroilor. Ne-a mărturisit că până acum nimic nu a fost greu, „pe urmă să vedem cum va fi” și le-a transmis elevilor colegiului militar „să învețe pentru a deveni oameni cumsecade”.

Elevii militari au fost însoțiți de domnul maior Cosmin Stan de la Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul”, șeful Cercului Militar Alba Iulia, Petruța Pop și primarul comunei Daia Română, Visarion Hăprian.
Veteranul de război a primit din partea acestora o diplomă aniversară în semn de recunoștință și apreciere pentru serviciul adus patriei, și revista colegiului militar "Inimi sub drapel” și un tort.

Născut la 12 ianuarie 1923 la Daia Română, Gheorghe Tamaș a făcut parte din Divizia 20 Artilerie, ca observator și a luptat în al Doilea Război Mondial în Cehoslovacia, în perioada 1944 – 1945.
Vă dorim multă sănătate și un călduros „La mulți ani”!