Vizită la col (rtr) Ioan Poenaru, veteran de război

​,,Eu nu mă consider erou, eroi sunt cei care și-au dat viața.” Ioan Poenaru, veteran de război În contextul activităților dedicate Zilei Veteranilor de Război, comandorul Ioan Mischie, comandantul Bazei 95 Aeriană și reprezentanți ai acesteia l-au vizitat pe colonelul (rtr.) Ioan Poenaru, veteran de război din municipiul Bacău.

Interviu cu maior (rtr) Niculai Zaharia, care a împlinit 100 de ani

Veteranul de război mr(rtr) Niculai Zaharia a împlinit pe 23 aprilie 100 de ani. A văzut războiul în toate formele, pe frontul de est și de vest, de la Cotul Donului până în Cehoslovacia. "Ce-am văzut eu pe front în '42, '43, '44 le văz la televizor acuma. Bombardamente, tancuri... Să ne ferească Dumnezeu de război!" 🔸️La mulți ani cu sănătate, nea Zaharia! Să ne mai povestești și la anul!🔸️

Interviu cu general(rtr) Gheorghe Călin

"Patria pentru totdeauna!" Așa ne-a întâmpinat domnul general Gheorghe Călin la cei 94 de ani ai săi. A avut multe să ne povestească dar mesajul pe care a vrut neapărat să nu îl uităm este că și acum dacă țara îi va cere și el va putea, va ajuta cu orice. Poartă cu mândrie uniforma militară, o poartă de la 14 ani, participând la război ca minor. Ne-a povestit că războiul este greu dar el era militar știa ce are de făcut și nu s-a plâns, și-a dus la capăt îndatoririle.

Vizită la veteranul col(ret)Nicoale Radu- Rădulescu

Învățați să nu vă temeți de moarte! "Scrisul, cititul și cumpătarea m-au ținut sănătos până la vârsta asta! DEX-ul acesta îl deschid de 20 de ori pe zi", ne-a spus veteranul de război col(ret)Nicoale Rădulescu, care la cei 99 de ani ai săi scrie și citește zilnic. Anul trecut a publicat al patrulea volum. "Sunt un om care trăieşte, nu doar există.