Vetaranul de război lt.col.(rtr) Victor Guțu are 101 ani și ne-a mărturisit că de pe la 90 de ani îi era frică sa nu se facă de râs și să nu atingă pragul de 100.
Tot la 90 de ani a fost și momentul când s-a oprit din muncă după ce se pensionase la 70 de ani. Acesta este și secretul lui pentru o viață lungă și de calitate, ”menține-te ocupat, antrenează-ți creierul permanent, fi echilibrat, fă sport”.
Distinsul veteran de război s-a născut în localitatea Sfântul Gheorghe, pe data de 14 iulie 1923, într-o familie cu 2 copii. 
În anul 1944 a fost recrutat în armată și a participat la lucrările de fortificație pe linia Focșani-Nămoloasa-Galați. Pentru faptele remarcabile din timpul războiului a fost decorat cu Medalia „Crucea comemorativă a celui de-Al Doilea Război Mondial, 1941-1945”.
După război a lucrat în proiectare timp de 54 de ani, dintre care 4 ani la Direcția Generală Drumuri, iar în restul anilor la diferite instituții de proiectare din mai multe orașe, ieșind la pensie la vârsta de 70 de ani. În paralel, a fost cadru didactic și profesor asociat la Institutul de Construcții, catedra drumuri, timp de 40 de ani.
Veteranul s-a remarcat printr-o bogată activitate literară, prin publicarea a numeroase lucrări de specialitate, cursuri universitare, publicații tehnice, dar și printr-o carieră frumoasă în sport, practicând rugby, hochei pe gheață, atletism și polo, timp de 30 de ani.
În anul 1976 a primit titlul șțiințific de „Doctor Inginer”, al Institutului Politehnic Gh. Asachi din Iași, iar în anul 2017, titlul de „Doctor Honoris Causa” al Universității Tehnice de Construcții București.   
Se mândrește cu cei doi copii care i-au călcat pe urme, ambii find ingineri constructori.