Anul trecut, la începutul situației de urgență, Ministerul Apărării Naționale a decis înființarea unei linii telefonice TELVERDE, cu numărul de apel 0800.410.990, pentru sprijinirea veteranilor și văduvelor de război pe perioada stării de urgență, în perioada măsurilor de prevenire a efectelor pandemiei COVID-19.
Linia telefonică era destinată semnalării situațiilor deosebite în care s-ar putea afla veteranii și văduvele de război, fără susținători sau alte forme de ajutor direct, în contextul măsurilor adoptate pentru combaterea pandemiei COVID-19.

Operatorii liniei TELVERDE preluau solicitările de sprijin și înștiințau echipele din țară pregătite pentru rezolvarea situațiilor semnalate. Solicitările de sprijin pentru veteranii și văduvele de război, pentru asigurarea alimentelor, medicamentelor, nevoi de asistență medicală sau alte situații au fost soluționate prin centrele militare zonale, județene și de sector, cu sprijinul autorităților locale, al Comitetului pentru Situații de Urgență al Municipiului București și comitetelor județene pentru situații de urgență.

În aceeași perioadă am lansat și campania ”Alături de veterani”. Militarii din Batalionul 1 CIMIC au luat fiecare județ în parte și au ajuns la toți veteranii de război și văduve ale acestora. I-au vizitat, le-au dus pachete cu alimente și le-au transmis respectul și sprijinul nostru, al tuturor. În armată nimeni nu rămâne în urmă. Ajutorarea acestora a reprezentat un gest de respect și solidaritate față de eroii noștri aflați acum la vârste înaintate.