Șeful Statului Major al Apărării, general-locotenent Daniel Petrescu, a fost invitatul unui stimabil veteran de război din București, colonelul în retragere Elefterie Ciurciubiș.
Viața fostului genist este o poveste.
Elefterie Ciurciubiș, la vârsta de 17 ani, s-a înrolat voluntar în armată. După numai 3 luni de instrucție a fost repartizat la Divizia 3 Vânători de Munte.
În perioada august 1944 – mai 1945, a luptat, alături de camarazii săi din Batalionul 3 Vânători de Munte, pe fronturi și aliniamente succesive pentru eliberarea României,
apoi a Ungariei, a Cehoslovaciei, ajungând până la granița cu Germania.
Acțiunile instituției militare pentru marcarea Zilei Veteranilor de Război sunt menite a conștientiza generațiile tinere că,
alături de noi se găsesc adevărați eroi, oameni datorită cărora avem o țară minunată pe care, la nevoie, trebuie să o apărăm.
Eroi ca Elefterie Ciurciubiș reprezintă valori ale națiunii. Avem o datorie morală să le arătăm respectul,
să le ascultăm istoriile, să le păstrăm vie amintirea și să le urmăm credința.

***
Campania „Alături de veterani”, organizată de MApN în parteneriat cu Asociația „Alături de eroi”, împreună cu mediul de afaceri și societatea civilă, include distribuirea unor pachete cadou cu ocazia Sărbătorilor de Paști pentru toți cei 2.610 veterani de război de pe teritoriul României, precum și pentru cei opt din Republica Moldova.