Domnul Iosif Iosub, veteran de război din satul Leghin, comuna Pipirig, s-a născut imediat după ce gripa spaniolă a lovit crunt lumea. A trecut prin al doilea război mondial, a luptat cu arma în mână, a trecut prin greutățile de după război, iar acum, la 100 de ani, împliniți pe 18 aprilie, privește cu înțelepciune lumea din jur.
Nea Iosif a plecat în război în 1942, când avea doar 20 de ani. Apoi, prins fiind de ruşi, a stat prizonier timp de patru ani într-un lagăr din Caucaz. Nea Iosif şi soţia sa, tanti Paraschiva, au împreună 7 copii, 13 nepoți și tot atâția strănepoți.
În cadrul campaniei “Alături de Veterani” organizată de către Ministerul Apărării Naționale ”, în parteneriat cu Asociaţia “Alături de eroi ”, împreună cu mediul de afaceri şi societatea civilă, Nea Iosif Iosub a fost vizitat de către comandantul Batalionul 634 Infanterie “ Mareșal Jósef Pilsudski” Piatra Neamț, maior Ovidiu Pădurariu și primarul comunei Pipirig, Vasile Dorneanu.
Cu acest prilej i-a fost înmânată scrisoarea de recunoștință semnată de către ministrul Apărării Naționale, drapelul național și cadoul aniversar.
 
Cu prilejul sărbătoririi “Zilei Veteranilor de Război-29 Aprilie”, Ministerul Apărării Naţionale organizează campania “Alături de Veterani”, în parteneriat cu Asociaţia “Alături de eroi ”, împreună cu mediul de afaceri şi societatea civilă.
În acest context, în perioada 28-29.04.2021, personal militar din cadrul Centrului Militar Judeţean Neamț, Baza 3 Logistică “Zargidava” Roman și Batalionul 634 Infanterie “Mareșal Jósef Pilsudski” Piatra Neamț desfăşoară activităţi de distribuire a pachetelor cadou veteranilor de război de pe raza judeţului.
Această campanie îşi propune cinstirea memoriei veteranilor de război care au participat la luptele din cel de-al Doilea Război Mondial, rememorarea faptelor lor de vitejie şi aducerea unui pios omagiu celor care s-au jertfit pentru patrie şi popor.