Garnizoana Buzău a organizat ceremonii militare și religioase dedicate Zilei Eroilor, prilej cu care au fost cinstiţi eroii români căzuţi de-a lungul veacurilor pe toate câmpurile de luptă pentru credinţă, libertate, dreptate şi pentru apărarea ţării şi întregirea neamului.
Manifestările au debutat la „Domul Central” din Cimitirul Eroilor cu o ceremonie de depuneri de coroane de flori la care au participat autorităţi locale şi judeţene, generalul de flotilă aeriană Ovidiu Bălan, din partea Garnizoanei Buzău, reprezentanţi ai instituţiilor şi ai unităţilor militare din garnizoană, militari activi, în rezervă sau retragere.
Manifestările s-a încheiat, la ora 21, printr-o ceremonie militară şi religioasă de aprindere a unei candele la fiecare cruce de erou din Cimitirul Eroilor din municipiul Buzău.
În semn de recunoştinţă pentru eroii patriei care au căzut în Primul Război Modial, autorităţile statului român au hotărât, prin Decretul-lege nr. 1.693 din 4 mai 1920, ca Ziua Eroilor să fie decretată sărbătoare naţională şi să fie celebrată, „cu mare fast religios, şcolar, militar şi naţional", în Ziua Înălţării Domnului. Decizia a fost preluată de Parlamentul României în anul 1995, iar în anul 2003, prin Legea privind regimul monumentelor şi operelor comemorative de război, sărbătoarea Înălţării Domnului a fost proclamată drept sărbătoare naţională a poporului român.
În această zi, se face pomenirea şi cinstirea tuturor eroilor români căzuţi de-a lungul veacurilor pe toate câmpurile de luptă pentru credinţă, libertate, dreptate şi pentru apărarea ţării şi întregirea neamului.
În toate lăcaşele de cult s-au tras clopotele la ora 12.00, iar în instituţiile publice şi unităţile de învăţământ s-a păstrat un moment de reculegere în semn de omagiu pentru eroii patriei.
Cimitirul Eroilor din Buzău, inaugurat la 8 octombrie 1931 şi reamenajat în anul 2018, este cel mai mare de acest fel din ţară. Aici se odihnesc rămăşiţele pământeşti a 7.867 de eroi necunoscuţi şi a altor 1786 eroi: 134 români, 753 germani, 744 austro-ungari, 136 ruşi şi bulgari, 14 turci şi cinci italieni.