Ziua Eroilor a fost marcată de militarii Diviziei 4 Infanterie „Gemina” prin ceremonii militare care au comemorat eroii neamului și au adus un pios omagiu celor care, prin jertfa supremă, au făcut posibilă existența României de astăzi.


 
La ceremonia desfășurată în Cimitirul Eroilor din Cluj-Napoca au fost prezenți reprezentanți ai autorităților publice locale, ai Diviziei 4 Infanterie „Gemina” și ai structurilor din Sistemul de Apărare, Ordine Publică și Securitate Națională, la nivel local. Întru amintirea faptelor de vitejie a celor care au pus dragostea de țară mai presus de propria viață s-a păstrat un moment de reculegere, garda de onoare a executat trei salve de armă, iar finalul ceremoniei a fost marcat de interpretarea semnalului „Stingerea”.


 
De asemenea, ceremonii militare pentru cinstirea eroilor neamului s-au mai desfășurat la Monumentul Eroul Aviator Traian Dîrjan și Monumentul Rezistenţei Anticomuniste din Cluj Napoca, la Troiţa din localitatea Feleacu și Monumentul eroilor din localitatea Jucu de Sus. Ceremoniile au cuprins slujbe de pomenire, depuneri de coroane și jerbe de flori, precum și păstrarea unor momente de reculegere.
Eternă recunoștință eroilor neamului!


 
În semn de recunoştinţă pentru eroii patriei care au căzut în Primul Război Mondial, autorităţile statului român au hotărât, prin Decretul-lege nr. 1693 din 4 mai 1920, ca Ziua Eroilor să fie decretată sărbătoare naţională şi să fie celebrată, „cu mare fast religios, şcolar, militar şi naţional", în Ziua Înălţării Domnului. Decizia a fost preluată de Parlamentul României în anul 1995, iar în anul 2003, prin Legea privind regimul monumentelor şi operelor comemorative de război, sărbătoarea Înălţării Domnului a fost proclamată drept sărbătoare naţională a poporului român.